Gids Patrick, professioneel stadsliefhebber

👍🏻 Liefde voor Den Haag & passie voor geschiedenis!

Welkom!
Mijn naam is Patrick, ook wel bekend als Gids Patrick. Als geboren Hagenees leid ik al sinds 2013 als gepassioneerde stadsgids mensen door het centrum van de Hofstad, terwijl ik ze allerlei sappige en smeuïge verhalen uit de rijke geschiedenis van Den Haag vertel. Dat is ooit bij Duister Den Haag begonnen, maar inmiddels doe ik dat met nóg meer plezier als zzp’er.

Wat is een stadswandeling met Gids Patrick?

Logo Gids PatrickDen Haag is een eeuwenoude stad en daarmee zeer rijk aan historie, maar net als vroeger op school kon de geschiedenisles enorm leuk zijn of juist heel erg saai en slaapverwekkend. Dat had vaak met de docent te maken… Zelf had ik op gegeven moment een docent aan wiens lippen ik hing. Oh, wat kon die man goed vertellen, zeg!

Dat heb ik nooit vergeten!
Tijdens mijn wandelingen laat ik u zien dat geschiedenis niet stoffig hoeft te zijn. Van nature heb ik al een vlotte babbel, maar de combinatie van mijn liefde voor de stad Den Haag en mijn passie voor het vertellen van verhalen zorgt ervoor dat u zich geen moment verveelt. Bovendien heb ik als geboren Hagenees een bewuste keuze gemaakt om juist niet de standaard dingen te vertellen. Nee, zelf hou ik ook veel meer van de smeuïge, sappige details. Verhalen over schandalen, intriges, seks, ziektes, homo’s, hoeren & ander gespuis.

Al mijn verhalen zijn volledig historisch onderbouwd, maar wel lekker sappig, smeuïg en levendig verteld.
 
In mijn agenda vindt u alle wandelingen waar u zich per persoon voor kunt aanmelden.
U kunt natuurlijk ook een privé-wandeling aanvragen. Dan wandelen we gewoon op een dag en tijdstip die u het beste uitkomen. Al mijn stadswandelingen zijn overigens zowel in het Nederlands en Engels beschikbaar, omdat in near-native Engels spreek.
Bekijk mijn volledige agenda

Waarom bestaat Gids Patrick?

Profielfoto van Patrick.Wat destijds als een bijbaantje bij een andere organisatie (stichting Duister Den Haag) begon, werd steeds meer en meer mijn passie. Het duurde dan ook niet lang of ik leidde vrijwel al hun wandelingen. Jammer genoeg
kwam er eind juni 2016, na ruim drie jaar, een abrupt einde aan de samenwerking.

Na een tijdje thuis te hebben gezeten, merkte ik echter dat ik het gidsen zó enorm miste, dat ik halverwege augustus van dat jaar heb besloten om toch maar voor mezelf te beginnen.

Als geheel zelfstandige kon ik er ook meteen veel meer mijn eigen draai aan geven; vanaf nu kon ik mijn volledig eigen selectie van verhalen maken en ze op mijn eigen, unieke en levendige manier ten gehore brengen.

Daardoor zijn mijn stadswandelingen echt anders dan àlle andere.

Ik kan echt zeggen dat ik van mijn hobby m’n werk heb kunnen maken, want als ik met oprecht enthousiasme mensen over de mooiste stad achter de duinen mag vertellen, ben ik helemaal in mijn nopjes!

Ik hoop u dan ook binnenkort te mogen verwelkomen tijdens een van mijn unieke stadswandelingen. ;-)