Recensies over stadsgids Patrick

– Wat vinden anderen van mijn stadswandelingen? –

Ja, ik wil graag deelnemen!

Recensies over Gids Patrick

Alle recensies zijn één-op-één overgenomen van TripAdvisor.
 
Recensie is op wijnenmargot door 15-06-2018 geschreven
wijnenmargot
15-06-2018
5 star rating

super

Wij vonden de wandeling super leuk. Patrick is super enthousiast en verteld met veel humor over de geschiedenis van Den Haag incl. de bloederige en pikante details. Hij weet heel veel over de stad en is nog dagelijks bezig zijn kennis uit te breiden. Een aanrader.


Recensie is op Jelle1988 door 15-06-2018 geschreven
Jelle1988
15-06-2018
5 star rating

Leuk Haagsch uitje met originele verhalen

Wij hebben een hartstikke gezellige wandeling met een groep collega's gedaan met gids Patrick. Wat een vriendelijke en enthousiaste gids is hij! Leuke (en ook veel onbekendere) verhalen! Staat open voor vragen en zoekt (indien nodig) de achtergrond van iets op. Hij neemt je echt mee in de verhalen die hij vertelt! Zeker aan te raden!


Recensie is op am432016 door 21-05-2018 geschreven
am432016
21-05-2018
5 star rating

Jong (11) en oud (77) genoten

Ondanks het gure weer wist Patrick ons enorm te vermaken met verhalen over Den Haag vroeger. De kleinkinderen genoten van de sappige en bloederige verhalen en voor de volwassenen waren er boeiende “weetjes”. Een aanrader.


Recensie is op Gera N door 20-05-2018 geschreven
Gera N
20-05-2018
5 star rating

Super leuk en informatief. Een aanrader voor iedere Hagenaar en Hagenees..

Patrick vertelt zijn verhaal humoristisch en met veel kennis van zaken. Hij heeft geen opgezegd vaststaand verhaal, maar vertelt spontaan en weet op alle vragen antwoord. Gaat ook in op andere zaken die tijdens de rondleiding aan bod komen. Hij geniet zelf ook zichtbaar van het vertellen. Het is gaaf om zo je stad beter te leren kennen. Veel plaatsen ontdekt, waar je normaal ongemerkt langs fietst.


Recensie is op IlariaGioli door 19-05-2018 geschreven
IlariaGioli
19-05-2018
5 star rating

Great walking tour

I really enjoyed this walking tour in the evening, full of interesting stories to hear and I learned a lot about the history and cultural aspect of this city! Patrick was a great guide!!


Recensie is op FamTenhage door 03-04-2018 geschreven
FamTenhage
03-04-2018
5 star rating

De leukste rondwandeling ooit!

Wij hebben genoten van de rondwandeling met Patrick. Ook onze zoons (15 en 13 jaar) vonden het geweldig. We hebben enorm veel lol gehad en we hebben ALLES onthouden (...) Als alle "rondleidingen" zoals die van Patrick zouden zijn, dan wilden onze zoons dit wel vaker doen. Complimenten!


Recensie is op ellenkrol door 26-02-2018 geschreven
ellenkrol
26-02-2018
5 star rating

Wandeling vol interessante weetjes en humor!

Begin februari hebben wij op een zaterdag met drie personen( vierde was helaas ziek!) een superleuke, informatieve , humoristische rondwandeling gehad van Patrick. Wat een geweldige, smeuige verhalen. Ondanks de kou bleef hij boeien! Aan het eind van de rondwandeling hoefden we maar voor drie personen af te rekenen i.p.v. vier. Dat was top en zeer te waarderen! Een absolute aanrader deze rondwandeling!


Recensie is op Daan K door 06-02-2018 geschreven
Daan K
06-02-2018
5 star rating

Super uitje.

Als ras echte Loosduiners een tocht aangedurfd door het centrum van Den Haag. We zijn samen met gids Patrick op stap gegaan. We hebben genoten van zijn verhalen en kennis van Den Haag. Toch wel op herkenbare plaatsen geweest waarbij je nooit de daarbij horende verhalen hebt gehoord. De reactie was dus ook meerder keren . Nooit geweten. Nu je de achtergrond van deze plekken weet loop je er toch anders langs. Met andere worden het was een top middag waar we met veel plezier aan terug denken. Patrick bedankt.


Recensie is op Een TripAdvisor-lid door 27-12-2017 geschreven
Een TripAdvisor-lid
27-12-2017
5 star rating

Heel leuk en boeiend, aanrader!!

Twee weken geleden werden we rondgeleid door Patrick in "de stad achter de duinen". Erg boeiend om de duistere verhalen over de stad te horen en een hele leuke manier om onze politieke hoofdstad te leren kennen. Patrick vertelt lekker vlot waardoor de rondleiding interessant blijft en niet verveelt. Met af en toe het Haagse accent tussendoor. Het tempo en de route waren heel goed en voor iedereen prima te volgen! Je komt op plekken waar je normaal nooit zelf langs zou komen als je de stad niet kent, en Patrick attendeert je op dingen die een leek niet zouden opvallen. Het begin- en eindpunt lagen beide lekker centraal en zijn goed te bereiken met het OV. Kortom, aanrader!!


Recensie is op Suzanne L door 23-12-2017 geschreven
Suzanne L
23-12-2017
5 star rating

Geweldig bedrijfsuitje

Met een gevestigd bedrijf in Den Haag hebben wij met het personeel van kantoor een geweldig stadswandeling gedaan met Patrick. Een geweldige ervaring, zelfs voor diegene die in Den Haag geboren en getogen zijn. Patrick beschikt over een hoop weetjes en feitjes en heeft over elke baksteen wel een verhaal te vertellen. Hierdoor wil je eigenlijk nog een tour doen om nog meer te weten te komen over deze mooie stad vol geheimen. Weken na de tour heb je het nog over de geweldige verhalen!


Recensie is op Peter v door 17-12-2017 geschreven
Peter v
17-12-2017
5 star rating

Super leuk geweest.

Samen met mijn vrouw en haar collega's, waarvan één deze stadswandeling had geregeld, zijn we met Patrick deze wandeling gaan maken. Het was een fantastische ervaring met al de verhalen over de geschiedenis van Den Haag. Patrick kan het zo leuk vertellen en zo terug gaan in het verleden dat je er heel enthousiast van wordt. Ik raad het echt aan om deze beleving mee te gaan maken.


Recensie is op andyprive door 16-12-2017 geschreven
andyprive
16-12-2017
5 star rating

Aanrader

Ik wilde een vriendin kennis laten maken van het mooie Den Haag, maar dan anders. Al woon ik daar al mijn hele leven was de tocht toch verrassend. Winkeltjes, geschiedenis, straatjes die ik wel ken, maar altijd voorbij liep.. Patrick weet het op smeuïge en grappige wijze met passie te vertellen. Alle aandacht voor vragen, geen routine verhaal.Een echte aanrader!


Recensie is op halloCairns door 10-12-2017 geschreven
halloCairns
10-12-2017
5 star rating

Helemaal goed!

Ontzettend veel nieuwe dingen geleerd. Mijn mede-Hagenaren alsook de Amsterdammers en de provincialen vonden het een super tour. “Ik wist niet dat Den Haag zo mooi was.” Ook alle communicatie Met Patrick liep soepel. Heel erg aan te bevelen!


Recensie is op LeylaCimen door 21-11-2017 geschreven
LeylaCimen
21-11-2017
5 star rating

Supâh leuk!

Wil je op een leuke en originele manier meer te weten komen over de geschiedenis van de binnenstad van Den Haag en alle smeuïge details van het koningshuis? Dan MOET je een stadswandeling bij gids Patrick boeken? Ik heb de 1,5 uur dat de wandeling duurde aan zijn lippen gehangen. Hij verteld op een heel grappige anekdotische manier alle smeuïge details die de binnenstad rijk is. Ik vond het jammer dat het was afgelopen en had nog wel uren naar zijn leuke verhalen willen luisteren. Het enige minpuntje is, dat ik nu nooit meer een gewone wandeltocht wil maken. Ik wil gids Patrick in elke stad. 😉 Echt een aanrader. En leuk voor jong en oud.


Recensie is op Mark D door 20-11-2017 geschreven
Mark D
20-11-2017
5 star rating

Leuke manier om binnenstad van Den Haag te ontdekken

Om een 55 jarig huwelijk te vieren van schoonouders die heel lang gewoond hebben in Den Haag was dit een leuk uitje. Het enthousiasme van Patrick kwam tot uiting in zijn verhaal. Zo kom je er achter dat er nog veel geheimen zijn in Den Haag. Een aanrader dus.


Recensie is op Suzanne M door 15-11-2017 geschreven
Suzanne M
15-11-2017
5 star rating

De gezelligste verjaardag sinds tijden.

Voor mijn verjaardag had ik geen zin om weer met zijn allen in een rondje in de huiskamer te zitten, dus had ik mijn vrienden uitgenodigd voor de avondwandeling onder leiding van Patrick. Iedereen had het enorm naar zijn zin, want de mensen van buiten de mooiste stad en de echte Hagenezen kregen sappige, onbekende verhalen te horen. Zelfs de pubers die mee waren, vonden het ontzettend leuk! Echt een aanrader, want Patrick heeft veel humor en kan goed vertellen.


Recensie is op Jan G door 12-11-2017 geschreven
Jan G
12-11-2017
4 star rating

Onverwacht verrassend leuke verhalen en plekjes in Den Haag

Voor mijn verjaardag wilde ik eens iets anders. Een heuse stadswandeling voor mijn familie en vrienden (circa 40 personen) leek me wel wat. Patrick bleek de juiste persoon om dit tot een succes te maken. Een prima wandeling langs de beelden van Den Haag met serieuze, lugubere maar vooral ook leuke verhalen. En na afloop brengt hij je naar een interessante gezellige gelegenheid om na te praten.


Recensie is op Sander M door 28-10-2017 geschreven
Sander M
28-10-2017
5 star rating

Supâh vet

We zijn gisteren ter ere van de 40-jarige verjaardag van m'n zus met Patrick op pad geweest. De tour boeide elk moment. Patrick heeft gave en vernieuwende verhalen, die hij enthousiast vertelt. Hij kan heel goed vertellen, waardoor ik de hele tour aan z'n lippen heb gehangen. Samengevat is de tour voor mij een combinatie van de vaderlandse geschiedenis en smeuïge verhalen van vroegâh, in combinatie met een dosis Haagse humor in de mooiste stad van Nederland. Je leert dingen die je niet in de geschiedenisboeken leest... Kortom een originele trip als je op zoek bent naar een leuk uitje!


Recensie is op Sandra N door 28-10-2017 geschreven
Sandra N
28-10-2017
5 star rating

Super!!!

Gids Patrick is geweldig. Ik heb ontzettend genoten van de stadswandeling langs de bekende en minder bekende plekjes van Den Haag. Veel smeuïge verhalen gehoord . Als je een andere kant van Den Haag wilt leren kennen, onder begeleiding van een enthousiaste en deskundige gids, is Patrick echt een aanrader.


Recensie is op Naanana B door 27-10-2017 geschreven
Naanana B
27-10-2017
5 star rating

Geweldig.

Vanavond een geweldig fijne avond gehad met gids Patrick die ons door Den Haag loodste met zijn interessante, smeuïge verhalen. Een absolute aanrader. Leuk om zo door te stad te lopen en de pracht van de stad te zien en veel informatie op te doen.


Recensie is op Dennis E door 26-10-2017 geschreven
Dennis E
26-10-2017
5 star rating

Te gek!

Genoten van de rondleiding van Patrick. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en hij weet de prachtigste verhalen te vertellen over plekken die je dacht te kennen en weet daar nog een leuke dosis humor aan toe voegen. Den Haag is nooit meer hetzelfde. Zeker een aanrader!


Recensie is op Milouvh door 26-10-2017 geschreven
Milouvh
26-10-2017
5 star rating

Wandeling door Den Haag

Ik voelde me even weer toerist in eigen stad! Patrick is een erg leuke en enthousiaste gids! Zeker de moeite waard! Milou


Recensie is op Ton N door 03-10-2017 geschreven
Ton N
03-10-2017
5 star rating

Rondleiding met een echte Hagenees

Wij hadden het onverwachte genoegen een prive rondleiding te mogen ontvangen. Hebben daarbij leuke info over diverse Haagse plekken gekregen. Net even anders dan een standaard rondleiding met gids. Patrick bedankt


Recensie is op Jo Ella B door 01-10-2017 geschreven
Jo Ella B
01-10-2017
5 star rating

Genoten!

Wij hebben genoten van de rondleiding van Patrick door Den Haag. Smakelijke en leuke verhalen, voor iedereen een echte aanrader!


Recensie is op Lizette V door 17-09-2017 geschreven
Lizette V
17-09-2017
5 star rating

Super leuk

Wij hebben een erg leuke rondleiding door Patrick gehad. Hij vertelde leuke verhalen en wist jong en oud te vermaken.


Recensie is op thijsq309 door 17-08-2017 geschreven
thijsq309
17-08-2017
5 star rating

Mooi gebalanceerd

Het was een heel informatieve en vermakelijke tour! Patrick weet het erg leuk te brengen, o.a. door de "smeuiige" onderdelen!


Recensie is op David v door 14-08-2017 geschreven
David v
14-08-2017
5 star rating

Leuke opvallende verhalen van een echte Hagenaar euh.. Hagenees!

Gave rondleiding van Den Haag van een andere kant. Ik had wel eens eerdere een historische rondleiding gehad, maar dit was heel anders. Veel leuker, grappiger en informeler. Met goed weer beleef je echte een gave middag.


Recensie is op Mejuffrouw-A door 06-07-2016 geschreven
Mejuffrouw-A
06-07-2016
5 star rating

Geschiedenis

Leuk! Dacht dat ik al vrij veel wist over de stad waar ik al zolang woonachtig ben. Deze toer had toch veel nieuwe verhalen en weetjes die je bij blijven en zorgen dat niks meer hetzelfde is met deze kennis. Heel duister of eng dat niet, verwacht geen ingehuurde serial killer wel krijg je duistere "horror" geschiedenis. Het is best een wandel slecht ter been dan zou ik dit afraden. Verder is het een top concept en merkbaar enthousiaste vertellers


Recensie is op Henk W door 28-06-2016 geschreven
Henk W
28-06-2016
5 star rating

Een geheel andere kant van Den Haag.

Leuke wandeling langs historische plekjes waar de nodige "duistere" zaken zich afspeelden. Na het bezoek aan de gevangenenpoort een prima aanvulling.


Recensie is op Peter M door 28-06-2016 geschreven
Peter M
28-06-2016
5 star rating

Originele manier om de stad te verkennen

Geen saaie tour maar leuke verhalen, zeer goed gebracht! Zeker aan te raden! De gids weet hoe hij het moet brengen. Het duurt niet te lang, je zal je zeker niet vervelen!


Recensie is op HelmerNL door 19-06-2016 geschreven
HelmerNL
19-06-2016
5 star rating

The best city tour we ever attended!

We attended the tour last night and it was (in one word) AMAZING! When you think of the Hague you always first think that it is the city where the government is seated and the International Criminal Court is located...but there is more. Patrick told us the stories of the 'dark side' of the Hague, which made the town much more interesting. If you ever plan to visit the Hague, this tour is a MUST SEE/DO!


Recensie is op Melanie M door 11-05-2016 geschreven
Melanie M
11-05-2016
5 star rating

Great storytelling

Went on this tour after having been in the Hague for almost a month. It was great! Saw some historic sights that I hadn't stumbled upon yet. A lot of general history about the Hague mixed in with the "dark" history. Very entertaining tour, Patrick was a great guide.


Recensie is op Peter T door 26-04-2016 geschreven
Peter T
26-04-2016
5 star rating

Leuke wandeling met spannende verhalen.

Stadswandeling met goed ingevoerde gids langs historische plekken in centrum Den Haag. Spannende verhalen. Ook voor een geboren Hagenaar erg leuk en interessant. Echt een aanrader. (moeilijk te scoren op ja/nee/niet zeker)


Recensie is op Michelle E door 26-04-2016 geschreven
Michelle E
26-04-2016
4 star rating

spannende duistere wandeltocht

Leuke wandeling en enthousiaste gids. Ik heb dingen van Den Haag gehoord die ik nog niet gehoord had. Wandeling wordt ook een beetje aangepast op de groep waarmee je bent. Aanrader!


Recensie is op hanblanken door 23-04-2016 geschreven
hanblanken
23-04-2016
5 star rating

Duistah den haag een ontdekking op zich

Ontzettend leuke ervaring om de residentiestad op zo'n totaal andere manier te ontdekken. Wij waren uitgenodigd door familie die in den haag woont en ook voor echte Hagenezen een verrassende ervaring


Recensie is op cnbravi door 15-04-2016 geschreven
cnbravi
15-04-2016
4 star rating

Vond het erg leuk dat je dingen hoorde die je niet wist en op leuke plekken in het centrum

Als je Den Haag op een totaal andere manier wil leren kennen is dit zeker een hele leuke optie. Het is niet te lang lopen. En je hoort interessante weetjes.


Recensie is op Otto T door 15-04-2016 geschreven
Otto T
15-04-2016
4 star rating

verassend en bloody

Leuke wandeling langs bloederige stukjes van de stad waar ik al vele jaren woon. Toch nog een hoop nieuwe dingen gehoord over spoken en moorden binnen de historische context. Aanrader!


Recensie is op Adam C door 03-04-2016 geschreven
Adam C
03-04-2016
5 star rating

Fun and informative walking tour

I spent a very enjoyable couple of hours on this night walk, learning the dark and sinister history of The Hague. Patrick was a great guide. We had a mixed group of Dutch people who have always lived in The Hague, expats living here, and foreigners. I would highly recommend this walk to locals and visitors alike.


Recensie is op Lara K door 26-03-2016 geschreven
Lara K
26-03-2016
5 star rating

Toerist in eigen stad!!!

Ben geboren in Den Haag en je ziet je stad met andere ogen!!! Dus wat dat betreft een aanrader. Veel dingen gezien waar je normaal gesproken gewoon langs fietst , vooral in het trottoir zijn bijzondere plekken te ontdekken.


Recensie is op Brenzevv door 14-03-2016 geschreven
Brenzevv
14-03-2016
5 star rating

Mooi verjaardagscadeau van mijn dochters!

Gids Patrick wist mij op zijn eigen enthousiaste wijze geschiedkundige feiten te vertellen die ik, als geboren en getogen Hagenees, toch nog niet kende van 'mijn' stad. Dit en het prachtige weer maakten deze wandeling tot een mooi en bijzonder verjaardagscadeau!


Recensie is op Dennis B door 16-02-2016 geschreven
Dennis B
16-02-2016
5 star rating

Super leuk

Hele leuke, spannende, informatieve en koude rondleiding langs diverse plekjes in Den haag waar je eigenlijk normaal niet zo snel komt. Zeer enthausiaste gids Patrick weet zeer veel over de duistere zaakjes die zich hier hebben afgespeeld. Voor mij was dit een top verjaardagskado. Bedankt!


Recensie is op Goooow door 24-01-2016 geschreven
Goooow
24-01-2016
5 star rating

Heel leuk en informatief

Leuke wandeling, leuke gids, leuke feitjes! Onee wacht: bloederig, eng en huiveringwekkend 😉 Heel veel geleerd en geen moment verveeld. Echt een aanrader in Den Haag!


Recensie is op Rebecca P door 27-12-2015 geschreven
Rebecca P
27-12-2015
5 star rating

The dark side of history in The Hague

Fun and informative! Patrick's storytelling was thoroughly entertaining. His vivid descriptions transport you back to a time full of intrigue, murder, torture, public humiliation and execution. This tour should not be missed by those interested in the dark side of history.


Recensie is op Kuka_9181 door 18-12-2015 geschreven
Kuka_9181
18-12-2015
5 star rating

Fantastic, absolute must do!

Had a thoroughly enjoyable evening with Patrick today. His stories and style of narrating them was really unique and kept the whole group entertained for the entire duration of the tour! This is an absolute must do if you visit The Hague, don't miss it 🙂


Recensie is op kunaiden door 07-11-2015 geschreven
kunaiden
07-11-2015
5 star rating

Fantastic!

I am living for 10 years in The Hague but I never heard somebody telling typical local stories in such a nice way!


Recensie is op rias223 door 06-11-2015 geschreven
rias223
06-11-2015
5 star rating

Hele goede en leuke informatie

Heel leuk en gezellig geweest. We hadden ook een hele goede gezellige gids. Veel info gekregen. Hij wist het op een leuke manier te vertellen. Veel geleerd over mijn stad.


Recensie is op Kxca door 06-11-2015 geschreven
Kxca
06-11-2015
5 star rating

Aanrader!

Afgelopen Halloween de Halloween duister mee gelopen, het was erg leuk en interessant.. En natuurlijk griezelige verhalen! Erg leuk om een keer te doen als je in den haag bent 🙂


Recensie is op Karen C door 06-11-2015 geschreven
Karen C
06-11-2015
4 star rating

Recommend for tourists and locals alike!

My husband and I thoroughly enjoyed the tour. We appreciated Patrick's knowledge of history and language. His stories were gruesome, informative, funny and totally entertaining. Walking through The Hague at night was quite beautiful and we will never look at things the same again. We would recommend for tourists and locals as well.


Recensie is op Pibe2014 door 02-11-2015 geschreven
Pibe2014
02-11-2015
5 star rating

Zeer interessante rondleiding

Met familie een Tour Duister Den Haag gehad en wat zat dit super in elkaar. Je ziet Den Haag met andere ogen als je al die historische, gruwelijke dingen te horen krijgt. Je komt op zeer bijzondere plekjes, waar menig Haagse bewoner nooit van gehoord of geweest is. Patrick is een bevlogen verteller en wist de aandacht goed vast te houden. Echt een aanrader als je iets bijzonders wil organiseren. Doen!


Recensie is op Kitty L door 30-10-2015 geschreven
Kitty L
30-10-2015
5 star rating

Super

Geweldige rondleiding, mede door gids Patrick en het duistere weer. Bedankt! Zeker een keer doen, je ziet de stad met andere ogen.


Recensie is op RighteousRev door 12-10-2015 geschreven
RighteousRev
12-10-2015
4 star rating

Must Do when in The Hague

This is not your regular Euro midevil architecture tour. The tour leads you through citycenter and tells grim stories what happened behind the walls. Public stoning of former Politicians, Ghost stories. Best to to this tour when its dark. I done this tour before when they had a short, 1 hour, and a long one for 2 hours. These days theres 1 tour only of an hour. So they loose 1 star there. Just to this tour...a drink ´with a hint´ included. Don´t miss this out and support this initiave. Also good for locals.


Recensie is op florinschwarz door 02-10-2015 geschreven
florinschwarz
02-10-2015
5 star rating

Must-Do!

We did this tour as the great end of our trip to The Hague and it was just awesome! Part of it was a very informative city-tour to some interesting places and houses and little alleys we haven't seen the whole week and are not to find in any city-guide, the other part were the scary, gross and creepy stories about what else happens or happened in The Hague off the screen. Little known facts and tiny little details about that beautiful city that cannot be found in any history book but is not only good to know but also makes you love (and respect) the city a bit more. Not to mention because it's in all other reviews: the just breathtaking, overwhelming and reality augmenting narrative style of the wonderful guide Patrick! We had so much fun and totally recommend it for everyone who wants to know a bit more than what one can see at first sight!


Recensie is op willemijnv148 door 14-09-2015 geschreven
willemijnv148
14-09-2015
5 star rating

Uitstekend!

Erg leuke wandeling door Den Haag gemaakt met gids Patrick. Interessante verhalen en boeiend verteld. Zeker een aanrader.


Recensie is op Alexander M door 05-09-2015 geschreven
Alexander M
05-09-2015
5 star rating

Dark The Hague (englisch)

Kann man nur weiter empfehlen! Wir hatten nicht so viel Glück mit dem Wetter, aber es hat sich gelohnt. Der Guide Patrik war der Hammer. Die Geschichten wurden mit soviel Leidenschaft erzählt, fast theatralisch. Da hat man schnell den Regen vergessen:)


Recensie is op sandrakdeg door 01-09-2015 geschreven
sandrakdeg
01-09-2015
5 star rating

Bijzonder originele wandeling met veel

Op het allerlaatste moment moesten we Plan B voor ons kantooruitje bedenken omdat het weer omsloeg. Via internet deze zeer originele wandeling ontdekt en met Patrick contact gelegd. Hij was heel flexibel en heeft ons heel veel nieuws kunnen vertellen over de Duìstâhre kant van het Haagse centrum. Super enthousiast verteld door Patrick. Een interessante en levendige geschiedenisles op een herfstachtige donderdagavond.


Recensie is op Jane S door 28-08-2015 geschreven
Jane S
28-08-2015
5 star rating

Exciting, thrilling and chilling

We did not have any expectation of The Hauge. In fact, we thought we would just cycle through the city to get to Leiden as soon as possible. However, we saw someone giving a tour in the evening and I thought I would ask if we could join them. I am so glad we did! Aftercycleling though Holland, this tour was our highlight of the trip. The tour is in the evening and gives you an alternative view of the City. The tour guide is passionate, engaging and a fantastic story teller. The tour tells you the story behind the beautiful walls, what really happened. Kings going for night visits to women, murder, mystery and legends. I highly recommend this tour. It is both entertaining, chilling and informative. A must for anyone going to The Hague.


Recensie is op Janhel2014 door 25-08-2015 geschreven
Janhel2014
25-08-2015
5 star rating

Awesome tour

We did a private tour with Patrick and is was really great. All the bloody and haunting details of The Hague historic places were very realistic. Passing the Binnenhof with my bike will never be the same.


Recensie is op Marlon_Kruis door 21-08-2015 geschreven
Marlon_Kruis
21-08-2015
5 star rating

Zeer leuke verhalen en anekdotes over Duister Den Haag, zelfs voor diehard locals!

Samen met vrienden voor een verjaardag deze Duister Den Haag mogen doen. Was zeer vermakelijk moet ik zeggen. Enkele van deze groep wonen al jaren in Den Haag (geboren en sommige nog ook getogen), maar veel weetjes en verhalen waren ook voor ons verrassend en nieuw! Het geeft een nieuw inzicht op het rijke verleden van Den Haag en zijn plaats in de Nederlandse geschiedenis. Wij willen de gids (sorry ben je naam kwijt) ontzettend bedanken voor zijn leuke toer en kunnen deze van harte aanraden aan een ieder die als toerist of als local iets anders wil doen in Den Haag!


Recensie is op Stephan H door 19-08-2015 geschreven
Stephan H
19-08-2015
5 star rating

Move over to the Dark Side

We had a great time doing the Dark The Hague tour, Patrick our guide showed us all the places in the centre with all the blood gore and death. Gruesome facts but very well told and presented. Weather was superb; warm and dry. Plenty of Pubs around to have a nice drink after the tour.


Recensie is op 559reiziger door 10-08-2015 geschreven
559reiziger
10-08-2015
5 star rating

Den Haag is duister zelfs op een zonnige zondag

Afgelopen zondag met een groep van negen man onder leiding van onze gids Patrick de Haagse geschiedenis van een heel andere kant leren kennen. Patrick loodste ons langs alle duìstâhre Haagse plekken, plaatsen, stegen en achterommetjes terwijl hij pakkend en amusant het Haagse verleden van een druppel bloed voorzag. Echt een aanrader voor jong en oud!


Recensie is op Mark B door 04-08-2015 geschreven
Mark B
04-08-2015
5 star rating

Het duistere verleden...

Afgelopen zaterdag met een stel vrienden deze tocht gelopen. Na een korte kennismaking gingen wij met onze gids Patrick op pad om terug in de tijd het duistere verleden van onze Hofstad te ontdekken. En dat is gelukt, mede door de tot beelden sprekende manier van vertellen van Patrick en het feit dat het een goed te lopen tocht (2uur) met boeiende en (voor mij) redelijk onbekende verhalen is, kan ik niet anders dan 5 sterren geven. Het was een geslaagde avond! Bedankt 🙂


Recensie is op nathalie504 door 04-08-2015 geschreven
nathalie504
04-08-2015
5 star rating

Den Haag zal nooit meer hetzelfde zou zijn ..

Ik ging onlangs op een tour met een publiek van bewoners en expats. Ik denk dat niemand van ons zal in het stadscentrum op dezelfde manier kijken! We weten nu dat schijnbaar onschuldige locaties hebben een zeer donkere verleden .. Het was een geweldige tour, de geschiedenis was zeer goed door Patrick verteld.


Recensie is op AlbievWalsem door 21-07-2015 geschreven
AlbievWalsem
21-07-2015
5 star rating

heel erg leuk als je van geschiedenis en bloederige verhalen houd

Voor het eerst de sneak preview gedaan in 2011, op de dag van de haagse geschiedenis, en vanaf toen al een paar keer een geweldige tour gedaan. Maar je moet wel goed kunnen lopen want de gids loopt aardig door. Maar je hoort geweldige bloederige verhalen over de lugubere geschiedenis van Den Haag.


Recensie is op ElizabethJoss door 20-07-2015 geschreven
ElizabethJoss
20-07-2015
5 star rating

De Beste Tour in Den Haag!

Patrick is een fantastische en sterk onderhoudende gids. Hij neemt u mee op een reis door de eeuwen heen, informeert u over alle spookachtige en enge geheimen van de stad. Deze twee uur durende tour is een geweldige manier om de stad beter leren kennen en achter historische aspecten te komen. Én, dit is een geweldige activiteit voor na het diner!


Recensie is op Rob B door 06-07-2015 geschreven
Rob B
06-07-2015
5 star rating

Scary Den Haag

Thanks Patrick for an amazing adventure through The Hague. We can no longer walk through these areas without remembering the chilling past.......Excellent stories and enjoyable company.


Recensie is op channs104 door 19-06-2015 geschreven
channs104
19-06-2015
5 star rating

Excellent and original evening activity!

On 3 June a big group of colleagues and myself experienced the Dark The Hague tour, followed by a 3 course dinner at Milú. We had a wonderful time! Patrick, our fantastic tour guide, is a great story teller and knows all about the dark tales and history of The Hague. Very entertaining and educational. Also helped us build up an appetite for dinner at Milú where all the dishes are just a party on a plate. I would recommend this combination (tour & dinner) to anyone and especially if you have a large international group to entertain! Chantal Spoelstra Executive Assistant Aegon NV


Recensie is op Tandem2 door 16-06-2015 geschreven
Tandem2
16-06-2015
5 star rating

Een aanrader voor een super leuke en leerzame avond!

Vrijdagavond 2 januari een top huiveringwekkende Duìstâhre stadstour gehad onder de "veilige" begeleiding van gids Patrick (echt een toppertje ) en nog wat andere Duìstâhre gastuh; ene Willem, en ene Jurjen met zijn vrouw. Na afloop nog wat Haagse Gezellaghèd met z'n allûh in de Prins Taveerne.


Recensie is op edvdP door 15-06-2015 geschreven
edvdP
15-06-2015
5 star rating

Erg leuk

Was gistermiddag 14 juni 2015 een erg leuke en informatieve middag. We hebben als (ex) hagenezen weer een hoop opgestoken.


Recensie is op Sebastiaan d door 02-06-2015 geschreven
Sebastiaan d
02-06-2015
5 star rating

Leuk en informatief

Leuke avond gehad met gids Patrick. We zullen nooit meer op dezelfde wijze door Den Haag lopen of naar onze vaderlandse geschiedenis kijken.


Recensie is op Hans H door 26-05-2015 geschreven
Hans H
26-05-2015
5 star rating

Wat is dít leuk; een aanrader, zelfs voor de echte Hagenees !

Leuke weetjes en achtergronden, humoristische maar ook de spannende, bloedstollende verhalen die dankzij het enthousiasme van gids Patrick voor je ogen tot leven lijken te komen en ervoor zorgen dat je nekharen recht overeind gaan staan. Voortaan beleef je de stad op een andere manier…


Recensie is op CarolusvL door 14-05-2015 geschreven
CarolusvL
14-05-2015
5 star rating

Leuk uitje, zeer leerzaam en spannend

Complimenten aan onze gids die ons een gezellig, leuk en leerzaam 'mini-bedrijfsuitje' heeft verzorgd. Normaliter werken wij op de locaties die in de tour aan bod kwamen, dus we hebben nu een leuk verhaaltje voor onze gasten! Onze gids, Patrick Buntsma, was duidelijk, helder en paste de tour aan op onze kennis van de stad. Ik raad deze tour aan voor zowel bekenden als onbekenden van de mooiste stad achter de duinen!


Recensie is op 123emi door 08-05-2015 geschreven
123emi
08-05-2015
5 star rating

Heel leuk én informatief

Mijn vriend en ik hebben eind vorig jaar een tour gedaan met 2 vrienden die niet uit Den Haag komen. Voor onze vrienden was het een leuke manier van het leren kennen van de stad en haar verleden, voor ons Hagenezen was het een manier om eens heel anders naar onze stad te kijken. We kwamen erachter dat we eigenlijk maar weinig wisten van de stad waarin we altijd gewoond hebben. De gids was een ontzettend goede verteller! Het was grappig, informatief en interactief. De gids wist enorm veel en kon vragen goed beantwoorden.


Recensie is op Branzino114 door 22-04-2015 geschreven
Branzino114
22-04-2015
5 star rating

Echt leuk

Ik woon zelf in het centrum en liep dus door mijn eigen wijk maar hoorde toch allemaal leuke en spannende verhalen. Of het allemaal waar gebeurd is weet ik niet maar een spannend verhaal hoeft dat niet te zijn toch 🙂 Echt een aanrader


Recensie is op cindy853 door 21-04-2015 geschreven
cindy853
21-04-2015
5 star rating

Te gek om Den Haag zo te leren kennen

Ik ben gek op wissedatjes en we hadden een hele leuke gids die boeiend wist te vertellen. Iedereen hing aan zijn lippen en het is een aanrader om Den Haag op deze duistere manier te leren kennen.


Recensie is op CarolienSN door 17-04-2015 geschreven
CarolienSN
17-04-2015
5 star rating

Bijna té leuk

Een hele leuke manier om de gruwelijkheden en mysteries van Den Haag te leren kennen. Leuke gids hadden we: Susan.


Recensie is op FrancisAngenent door 16-04-2015 geschreven
FrancisAngenent
16-04-2015
5 star rating

een echte eye-opener

Heel bijzonder om Den Haag van een andere kant te bekijken. De groep van 14 personen (waarvan 12 onbekenden) was daarvoor zeer geschikt. Het ging op een ontspannen manier en de afstand-tijd verhouding was goed in balans. Ook de tip met een adres om na afloop nog ergens wat te drinken was prettig.


Recensie is op Renate P door 15-04-2015 geschreven
Renate P
15-04-2015
5 star rating

We hebben een keer een normale wandeling gedaan en gelijk geboekt voor de HalloweenTour. Beiden zijn aanraders!

Zo kom je op een leuke manier nog wat te weten over de geschiedenis van Den Haag. De verhalen worden allemaal erg spannend gebracht. Zeker de tour Duistah Halloween was erg leuk. Zo loop je midden in de nacht door de hofjes en steegjes van het Haagse met een heuse diva. En hoor je allemaal duistere verhalen. Echt: TOP!



Schrijf zelf een recensie


Als oud-deelnemer kun je natuurlijk ook zelf een recensie over mij en mijn stadswandelingen achterlaten via TripAdvisor.